• Akreditované kurzy

    Hledáte již dlouho práci, máte zdravotní handicap nebo jste na mateřské dovolené? Akreditovaný rekvalifikační kurz zvýší vaše šance na trhu práce,
    více

  • Termíny kurzů v roce 2018

    Termíny vzdělávacích kurzů na rok 2018 najdete v informacích vždy u příslušného zvoleného kurzu,
    předkládáme také kompletní přehled termínů na celý rok 2018

  • Neakreditované kurzy

    Jste znevýhodněn na trhu práce? Absolvujte kurz v oblasti administrativy, IT nebo zemědělství. Pomůžeme vám dále najít pracovní uplatnění,
    více

  • Přihláška

    Využijte naši nabídku rekvalifikačních a vzdělávacích programů, či zájmových kurzů, vyberte si kurz, přihlaste se a změňte od základů svůj život,
    více

Nacházíte se: Akreditované kurzy Výroba zákusků a dortů

Výroba zákusků a dortů

Rozsah rekvalifikačního kurzu
62 hodin teoretická část + 140 hodin praktická část + 5 hodin závěrečná zkouška
Obsah rekvalifikačního kurzu
  • BOZP
  • Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu cukrářských výrobků
  • Volba technolog. postupu při výrobě zákusků, dortů
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro přípravu cukrářských výrobků
  • Zhotovování cukrářských těst, hmot a polotovarů
  • Dělení, tvarování, plnění těsta dávkování hmot
  • Příprava a použití základních náplní a polev
  • Pečení, vaření a smažení cukrářských výrobků
  • Dohotovování a zdobení zákusků a dortů
  • Uchovávání, balení a expedice cukrářských výrobků
  • Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
  • Prodej cukrářských výrobků
  • Obsluha a seřizování strojů a zařízení na výrobu cukrářských výrobků
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečn.předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
Termín zahájení a harmonogram výuky
  • 12. 1. - 9. 3. 2018 V
  • 13. 4. - 8. 2018 V
  • 18. 5. - 13. 7. 2018 V
  • 7. 9. - 2. 11. 2018 V
  • 26. 10. - 21. 12. 2018 V
Kurz bude zahájen po naplnění účastníky (min. počet účastníků pro zahájení je 8 osob). Výuka kurzu může na základě požadavků účastníků probíhat v dopoledních i odpoledních hodinách.
Cena rekvalifikačního kurzu
9 900 Kč
Vstupní předpoklady účastníka
Předpokládá se ukončené základní vzdělání, trestní bezúhonnost (čestné prohlášení) a zdravotní způsobilost (čestné prohlášení), plnoletost, platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.
Zařazení do rekvalifikačního programu bude umožněno všem zájemcům produktivního věku, kteří splňují vstupní předpoklady.
Profil absolventa
Absolvent zná a v praxi dokáže použít tradiční technologie cukrářské výroby, současně s moderními cukrářskými postupy, které využívají nové suroviny, polotovary a nejnovější technologie.
Umí vyrobit cukrářské výrobky dle technologických receptur, používat a obsluhovat strojní zařízení, posoudit jakost a vady výrobků.
Profil absolventa je v souladu s kvalifikačním standardem pro danou dílčí kvalifikaci.
Místo konání
  • Frýdek-Místek, T. G. Masaryka 496
  • Havířov-Město, Na Fojtství 10
  • Karviná, Masarykovo nám. 2457/10
  • Nový Jičín, Bohuslava Martinů 2
  • Orlová-Lutyně, Polní 963
  • Ostrava, Na Hradbách 18
Ukončení kurzu
Kurz bude ukončen závěrečnou zkouškou a předáním osvědčení o profesní kvalifikaci.