• Akreditované kurzy

    Hledáte již dlouho práci, máte zdravotní handicap nebo jste na mateřské dovolené? Akreditovaný rekvalifikační kurz zvýší vaše šance na trhu práce,
    více

  • Termíny kurzů v roce 2018

    Termíny vzdělávacích kurzů na rok 2018 najdete v informacích vždy u příslušného zvoleného kurzu,
    předkládáme také kompletní přehled termínů na celý rok 2018

  • Neakreditované kurzy

    Jste znevýhodněn na trhu práce? Absolvujte kurz v oblasti administrativy, IT nebo zemědělství. Pomůžeme vám dále najít pracovní uplatnění,
    více

  • Přihláška

    Využijte naši nabídku rekvalifikačních a vzdělávacích programů, či zájmových kurzů, vyberte si kurz, přihlaste se a změňte od základů svůj život,
    více

Nacházíte se: Akreditované kurzy Výroba jemného pečiva

Výroba jemného pečiva

Rozsah rekvalifikačního kurzu
52 hodin teorie + 140 hodin praktická část + 5 hodin závěrečná zkouška
Obsah rekvalifikačního kurzu
  • Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu jemného pečiva
  • Volba technologického postupu pro výrobu jemného pečiva
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu jemného pečiva
  • Zhotovování těst, hmot a polotovarů pro výrobu jemného pečiva
  • Dělení, tvarování těst, dávkování hmot, plnění před pečením
  • Příprava a použití náplní a polev pro výrobu jemného pečiva
  • Pečení, smažení výrobků jemného pečiva
  • Dohotovování a zdobení jemného pečiva
  • Uchovávání, balení a expedice jemného pečiva
  • Posuzování jakosti surovin a polotovarů pro výrobu jemného pečiva a hotových výrobků
  • Prodej jemného pečiva
  • Obsluha a seřizování strojů a zařízení na výrobu jemného pečiva
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v pekařské a cukrářské výrobě, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji jemného pečiva
Termín zahájení a harmonogram výuky
  • 3. 3. - 27. 4. 2018 V
  • 11. 8. - 12. 10. 2018 V
  • 6. 10. - 30. 11. 2018 V
Kurz bude zahájen po naplnění účastníky (min. počet účastníků pro zahájení je 8 osob). Výuka kurzu může na základě požadavků účastníků probíhat v dopoledních i odpoledních hodinách.
Cena rekvalifikačního kurzu
9 900 Kč
Vstupní předpoklady účastníka
Ukončené základní vzdělání. Trestní bezúhonnost. Zdravotní způsobilost. Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství. Zařazení do rekvalifikace bude umožněno všem zájemcům produktivního věku, kteří splňují vstupní předpoklady.
Profil absolventa
Po ukončení kurzu absolvent má veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.
Místo konání
  • Frýdek-Místek, T. G. Masaryka 496
  • Havířov-Město, Na Fojtství 10
  • Karviná, Masarykovo nám. 2457/10
  • Nový Jičín, Bohuslava Martinů 2
  • Orlová-Lutyně, Polní 963
  • Ostrava, Na Hradbách 18
Ukončení kurzu
Kurz bude ukončen závěrečnou zkouškou a předáním osvědčení o profesní kvalifikaci.